La Biblioteca Pública de Chicago, als EUA

Al centre de Chicago, als Estats Units d'Amèrica, ens trobem la biblioteca central de la Chicago Public Library. L'edifici que l'acull és impressionant, veritat?






Aquesta és l'entrada...







...i aquest és el rètol de la biblioteca.





Ací tenim el hall d'entrada a l'edifici...





...i ací, finalment, arribem a la biblioteca infantil, que rep com a nom Thomas Hughes Children's Library.





A partir d'este moment el que us regalem són imatges de l'interior de la sala infantil perquè vegeu com està distribuida, decorada, ambientada, il.luminada,...







Com podeu veure, la nostra bibliotecària viatgera no perd detall de com s'organitzen els americans en temes de biblioteques infantils.






Aquest és el racó de pares i mares. La frase d'Emilie Buchwald que hi veieu ve a dir: 'Els xiquets es fan lectors a la falda dels seus pares'.





Aquests són els expositors de novetats...





...i a continuació tenim la sala d'ordinadors.





Ací podeu veure una panoràmica de la sala de lectura, on es pot apreciar com són les taules, cadires, llums, carrets de llibres,...





La imatge següent correspon al racó (o 'terra' segons el cartell) dels lectors de Lincoln, qui ha estat un dels presidents més importants de la història nord-americana.






En la següent imatge podem apreciar com són els teixells, és a dir, les etiquetes que duen els llibres i les pel.lícules al llom per tal de facilitar la seua localització en la biblioteca. A nosaltres ens sembla que, tractant-se d'una biblioteca infantil, són massa complicats.





El que ve a continuació creiem que és el lloc on els xiquets deixen els llibres després de llegir-los perquè siguen recollits i ficats al lloc pels bibliotecaris.








A continuació podem veure dos expositors de llibres amb diferents temàtiques, com els que nosaltres solem preparar a Vila-real.









I per acabar, una imatge del taulell d'atenció al públic. Si us fixeu us donareu compte que és prou baixet; però és que els usuaris als quals s'ha d'atendre en aquesta biblioteca també són xicotets!