La Bibliothèque L’Heure Joyeuse, a París, França

Al cor del Barri Llatí de París es troba la Bibliothèque L’Heure Joyeuse, primera biblioteca municipal de França creada especialment per a la joventut.


Aquesta biblioteca va ser inaugurada el 12 de novembre de 1924 al número 3 del carrer Boutebrie, prop de la Sorbona. La biblioteca actual està situada al 6-12 del carrer des Prêtres-Saint-Severin, molt a prop del seu emplaçament original, i compta amb un fons antic de literatura per a xiquets i joves des del segle XVIII.


L’objectiu de la biblioteca és oferir als xiquets un espai amb ambient agradable per facilitar-los la relació amb els llibres. S’organitzen diverses activitats d’animació a la lectura: tallers, exposicions, lectures,...; però, sens dubte, l’activitat més important és L’Hora del Conte.


Si viatgeu a París, no deixeu d’anar a visitar aquesta biblioteca.




















La nostra bibliotecària viatgera hi va estar un dia festiu i tan sols va poder prendre fotografies exteriors. Esperem poder oferir-vos imatges de l’interior en un futur pròxim. Mentrestant, podeu gaudir amb les fotografies recollides en el següent bloc: http://piesraros.blogspot.com/2007/12/bibliothque-de-lheure-joyeuse.html.